Άρθρα

Συνταγή της ημέρας: Φακόρυζο πιλάφι

Συνταγή της ημέρας: Φακόρυζο πιλάφι

Φακόρυζο πιλάφι απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει για 20΄ σε μπολ με νερό να το καλύπτει.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 10΄, έως ότου ροδίσουν. Βγάζουμε τα μισά κρεμμύδια και τα φυλάμε για αργότερα.
  • Στο τηγάνι με τα υπόλοιπα κρεμμύδια προσθέτουμε το νερό. Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να πάρει βράση. Το σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο για 10΄.
  • Προσθέτουμε τις φακές κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά. Δεν ανακατεύουμε. Το σερβίρουμε στα πιάτα ισομοιράζοντας τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε κάθε μερίδα. Σερβίρεται κρύο ή ζεστό. Προσωπικά, το λατρεύω με γιαούρτι και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.

Extra tips επιτυχίας:
▪ Μουλιάζουμε το ρύζι για να φουσκώσει και να αποβάλλει το άμυλο του
▪ Καραμελώνουμε πάντα τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά και για πολύ ώρα. Έτσι αποβάλλουν τα σάκχαρα τους και γλυκαίνουν

Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 στις 13/3/2012.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά

Υλικά

  •  2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 φλιτζ. νερό
  • ρύζι για πιλάφι (μακρύκοκκο)
  • 1/2 φλιτζ.
  • 2 φλιτζ. μαγειρεμένες φακές (από το χτεσινό τραπέζι)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Γιαούρτι με δυόσμο για το σερβίρισμα

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>